Ondernemerschap

Leer succesvol ondernemen

Je popelt om met jouw eigen zaak te starten. Maar alvorens de grote sprong te wagen, wil je natuurlijk helemaal voorbereid zijn. Geen nood, dat is wat we ook precies met deze pagina willen bereiken.

Ontdek hoe wij jou kunnen bijstaan bij het starten van jouw eigen onderneming en/of neem deel aan onze infosessies Succesvol starten.

Digitale infosessie - 2 september

Schuilt er een ondernemer in jou? En hoe doe je dat, een succesvolle zaak starten? Ontdek het in onze digitale infosessies.

19:00

  • Algemene infosessie ‘Succesvol ondernemen’.

Start Me Up - succesvol starten

Met de juiste kennis, inzichten en vaardigheden ga je lijnrecht op je doel af om je dromen effectief te realiseren en er meteen een groeiend succes van te maken.

Daarom lanceerde SYNTRA de ‘Start Me Up’ trajecten. Samen zoeken we uit wat jij precies nodig hebt om te slagen in je missie. Op basis van je noden, wensen en doelwitten tekenen we samen jouw persoonlijk parcours uit met doelgerichte training, coaching en workshops. Jouw docenten en coaches zijn zelfstandige ondernemers pur sang die als geen ander weten hoe de vork in de steel zit.

Vraag je intake-gesprek aan

Yes, ik ben (bijna) een ondernemer! Maar ... wat kan ik nog verwachten?

Beluister de verhalen van bekende en minder bekende ondernemers over hun hobbelige parcours naar succes op onze Inqubator Podacst.

Beluister de Inqubator podcast

Marianne Maes - Ohne Aalst

Marianne Maes opende vorig jaar haar verpakkingsarme winkel In Aalst. Hiermee sloot ze aan bij Ohne, een Oost Vlaamse coöperatie waar natuurlijk en onverpakt winkelen centraal staan. In volle coronacrisis draait haar winkel op volle toeren en ze deelt graag -vanop een veilige afstand- haar tips hoe je het als ondernemer kan aanpakken.

Lees het volledige interview

Julchen Buys - De Wolkenkamer

Julchen Buys startte op 1 september 2019 met De Wolkenkamer als zelfstandige in bijberoep. Ze creëerde een plaats waar kinderen en jongeren tussen 7 en 21 jaar terechtkunnen om hun hart te luchten en hun obstakels aan te pakken.

Lees het volledige interview

Sara Minoodt - zelfstandige illustrator

Sara is zowel creatief als wiskundig sterk en deed wat iedereen van haar verwachtte: ze behaalde een diploma burgerlijk ingenieur. Toen ze vaststelde dat ze niet gelukkig werd van wiskundig werk, besloot ze de cijfers in te ruilen voor vloeiende lijnen, zachte kleuren en vloeiende vormen.

Lees het volledige interview